Atentat terorist dejucat în Franţa. Un al doilea suspect inculpat în Belgia

165

Justiţia belgiană a inculpat un al doilea suspect arestat la Bruxelles în ancheta privind o tentativă de atentat dejucată joi în Franţa, a anunţat duminică procurorul federal.

Abderamane A., arestat vineri şi a cărui stare de arest a fost prelungită sâmbătă, a fost inculpat pentru ‘participare la activităţile unui grup terorist’. Parchetul a anunţat deja sâmbătă inculparea unui prim suspect în Belgia, Rabah N, în acest caz distinct de atentatele de la Bruxelles. Abderamane A., că cărui identitate nu a fost precizată complet, a fost rănit la picior în cursul arestării sale, în apropierea unei staţii de tramvai din centrul capitalei belgiene.

Franţa a anunţat că a dejucat un plan de atentat ‘într-un stadiu avansat’ arestându-l joi pe francezul Reda Kriket, în vârstă de 34 de ani. După arestarea acestuia, au fost descoperite arme şi explozibili într-un apartament la periferia Parisului.

Kriket a fost condamnat în contumacie la Bruxelles în iulie 2015, împreună cu Abdelhamid Abaaoud, implicat ulterior în atentatele de la Paris din noiembrie 2015 şi ucis de poliţie, într-un proces referitor la o filieră jihadistă care trimitea combatanţi în Siria, potrivit unor surse ale poliţiei franceze.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ