Atac la Londra. O maşină a intrat într-un grup de oameni pe Westminster Bridge, cel puţin doi morţi, mai mulţi răniţi sunt în stare gravă-VIDEO

415

O maşină a intrat într-un grup de oameni pe Westminster Bridge, miercuri după-amiază, iar un atac de securitate s-a produs la Parlament, incidentele soldându-se cu cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi. Şoferul ar fi acelaşi cu atacatorul de la Parlament. O femeie rănită în incidentul de pe pod a murit, iar ulterior a decedat şi un poliţist care a fost înjunghiat în faţă Parlamentului. Localnicii sunt sfătuiţi să evite centrul Londrei.

ATAC LA LONDRA – UPDATE ora 20.30: Doi români au fost răniţi în atacul de la Londra, este vorba despre o femeie şi un bărbat. Cei doi sunt internaţi la Royal Hospital. Bărbatul are leziuni minore, potrivit lui Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra. Se pare că au fost identificate toate persoanele rănite. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat în urmă cu puţin timp că printre cei 20 de răniţi se numără şi doi români. Iniţial, MAE preciza că niciun român nu se numără printre victimele de la Londra.

ATAC LA LONDRA – UPDATE ora 19.45: Două persoane sunt oficial decedate, au anunţat autorităţile britanice. Cea de-a două persoană este un poliţist, iar alţi trei poliţişti au fost răniţi în incidentul din această după-amiază. Printre răniţi se numără şi trei studenţi francezi. Operaţiunile continuă, iar Scotland Yard are programată în scurt timp o conferinţă de presă.

parlamentar-3

ATAC LA LONDRA – UPDATE ora 19.05: Toată poliţia din Londra a fost mobilizată. Se pare că o femeie aflată pe pod la momentul impactului maşinii a fost scoasă vie din răul Tamisa, potrivit presei londoneze. Autorităţile rămân prudente în a comunica modul în care se desfăşoară operaţiunile. Perimetrul central al Londrei este blocat, sunt create filtre, iar populaţia este sfătuită să stea departe de centrul oraşului. mae susţine că nu sunt informaţii privind român implicaţi în acest incident.

ATAC LA LONDRA – UPDATE ora 18.44: O scurtă conferinţă de presă a avut loc la Scotland Yard. „Sunt mai multe victime, nu putem spune exact numărul lor. În caz de nevoie vom mobiliza resursele necesare. Cerem cetăţenilor să ne alerteze dacă văd activităţi suspecte. Avem un martor foarte important, care este audiat. Gândurile noastre se îndreaptă către cei care au de suferit. Trebuie să ţinem capitală sigură, avem o operaţiune în desfăşurare. Sunaţi şi anunţaţi autorităţile dacă vedeţi ceva suspect”, a spus ofiţerul poliţiei britanice.

parlamentar-610x300

Oficial, cel puţin 12 persoane au fost rănite. Din primele informaţii, un SUV a intrat într-un grup de trecători pe Westminster Bridge, iar mai apoi acelaşi bărbat înarmat cu un cuţit a forţat intrarea în Parlament. Se pare că atacatorul a fost împuşcat. Lucrările Parlamentului au fost suspendate, iar premierul a fost evacuat de urgenţă din clădirea Parlamentului. Doi suspecţi au fost reţinuţi de poliţişti. Forţele de ordine iau măsuri suplimentare de securitate.

parlamentar-4

Agenţia Reuters susţine că sunt zeci de răniţi. Poliţia tratează situaţia că incident terorist. Medicii spun că mai mulţi răniţi sunt în stare gravă. Atacul are loc la exact un an de la cele două atacuri teroriste de la Bruxelles. Nu ştim dacă este vreo legătură, însă autorităţile londoneze tratează incidentul că pe unul terorist.

Săptămâna această, Marea Britanie urmă să declanşeze măsurile de ieşire din UE, însă incidentul de astăzi ar putea amplifică tensiunile privind Brexit-ul.

Sursa: www.hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ