ASU Politehnica savurează primul succes cu UTA! Derbyul vestic cu mulți nervi și incidente în tribune!

133

ASU Politehnica și-a adjudecat cel mai interesant meci al toamnei în Liga 2 de fotbal. ”Băieții în ghete” au răpus-o pe UTA Bătrâna Doamnă, cu 2-1, în primul episod al sezonului din derby-ul vestului.

Poli a câștigat primul duel al campionatului cu UTA în cel mai așteptat meci pentru suflarea fotbalistică din cele două orașe. A fost 2-1 pentru violeți la capătul unui joc care a avut de toate: goluri, dăruire, eliminări și incidente în tribune.

Așteptatul derby vestic dintre Poli și UTA a fost departe de așteptările organizatorilor, cel puțin în ceea ce privește interesul spectatorilor. Și asta pentru că jocul de duminică după-amiază a adunat aproximativ 7.000 de spectatori în tribunele arenei Dan Păltinișanu. Printre aceștia și 500 de arădeni poziționați la Peluza Nord.

Derbiul a început excelent pentru fanii gazdelor, care după nici două minute savurau prima reușită. Predescu s-a aflat la capătul centrării lui Motreanu și a deschis scorul cu un șut cu pământul. Era 1-0 însă avantajul nu a rezistat decât șapte minute. Asani a refăcut egalitatea cu un șut din marginea careului.

Aveau să fie singurele jocuri ale primei reprize, o repriză care s-a stins după startul entuziasmant. Pauza a adus însă primele evenimente nedorite: o încăierare între fanii celor două echipe. Câteva zeci de suporteri arădeni au încercat să iasă din sectorul lor și să războiască cu spectatorii de la tribuna a II-a. Doar intervenția forțelor de ordine și folosirea substanțelor lacrimogene a calmat spiritele într-un moment în care fanii timișoreni se mobilizaseră.

Tensiunea din peluze s-a transmis și în teren unde la numai trei minute de la reluare o încăierare dintre căpitanii celor două tabere, Mera și Curtuiuș, a fost soluționată de centralul partidei cu câte o eliminare. Așadar din minutul 49 ambele echipe au rămas în doar 10 jucători.

Poli a trecut din nou în avantaj în minutul 62, când Bilia i-a luat fața lui Grahovac și a înscris cu o lovitură de cap: 2-1. Avea să fie golul ce a decis învingătoarea în condițiile în care până la final puține situații de a înscrie au mai fost la cele două porți. Cea mai importantă dintre acestea, în minutul 88, când Bozoancă a scos de sub transversală șutul lui Tănase. Intervenție cu care a păstrat neschimbată tabela de marcaj.

Scor final 2-1 și Poli urcă pe poziția a șasea cu 19 puncte, în timp ce criza la UTA se adâncește și arădenii rămân pe loc retrogradabil.

ASU Poli: Bozoancă – Motreanu, Mera Bilia, Taub – Ignea, Krausz, Poparadu –Predescu (78, Coadă), Bădăuţă (83, Staicu), Sorescu.

UTA: Grahovac – Adili, Iuga, Scutaru (73, Strătilă), Asani – Prună (73, Tănase), Polgar (77, Păcurar), Jorza, Hlistei – Curtuiuş, Florea.

Galeriile, la înălțime

Cele două galerii au asigurat spectacolul în tribune și s-au duelat de la distanță prin scandări și bannere. Arădenii au dat tonul cu două mesaje: ”Pasiunea ne dă tonul” și ”Trăiţi intens pe calculator, în loc să daţi like, daţi ador”. Timişorenii au răspuns printr-o coregrafie deosebită și două bannere: ”Fără rivale din L5 până în L2. În lipsă se altceva, ne mulţumim şi cu voi”, ”Mai mult ca orice, în derby, vrem ATITUDINE” și ”Pe banii noștri facem ce vrem”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ