ASU Politehnica, restart în cursa pentru promovare

211

Reîncepe lupta pentru promovare și în Liga a III-a. ASU Politehnica Timișoara și-a făcut calculele pentru a-și păstra fotoliul de lider și după cele 14 meciuri ale returului.

Pauza de iarnă se încheie vineri și pentru grupările din Liga a III-a. Runda cu numărul 16 deschide returul în acest eșalon, seria a IV-a fiind cea care ne interesează pentru că patru echipe din județul Timiș sunt repartizate în această grupă. Liderul ASU Politehnica Timișoara, Mama Mia Becicherecu Mic, Millenium Giarmata și CSM Lugoj vor avea o primăvară încărcată cu obiective diferite de îndeplinit.

Luându-le în ordinea clasamentului începe cu ASU Poli, gruparea suporterilor fiind excelent plasată pentru a promova în vară. Constanța și liniștea au devenit călități rare în fotbalul românesc, iar violeții s-au evidențiat în tur tocmai la aceste capitole. Violeții joacă în prima rundă la Motru, sâmbătă, de la ora 15. Un meci pe care antrenorul Sorin Brîndescu nu concepe să nu îl câștige date fiind problemele financiare ale minerilor.

Poli se va prezenta în Gorj însoțită ca de obicei de suporterii pătimași, dar și cu cele două noutăți ale iernii: atacantul Andrei Sulea și fundașul Miodrag Todorov. Dar și la adăpostul firav al celor 3 puncte avans față de urmăritoare.

Mama Mia vrea să își păstreze locul din spatele candidatelor la promovare și este capabilă de a arbitra accederea în liga secundă. Becicherecul a transferat în această iarnă un investitor, mutare ce poate cântări cel mai mult într-un fotbal sărăcit. Echipa antrenată de Cosmin Stan începe returul la Metalurgistul Cugir, sâmbătă, încercând să smulgă punct(e) viceliderului.

Ocupanta locului 7, CSM Lugoj ar putea avea un retur liniștit fiind destul de departe de cei doi poli ai clasamentului. Trupa condusă de Cosmin Petruescu își începe meciurile vineri, ora 15, pe teren propriu. Adversara lugojenilor va fi CSU II Craiova.

În fine, Millenium Giarmata are șansa de a-și spăla păcatele după un tur dezastruos. Cu o singură victorie și două egaluri în 15 etape, Giarmata este de departe codașa seriei și principala candidată la retrogradare. Echipa antrenată de Răzvan Leucă vrea să înceapă cursa de recuperare din prima rundă, vineri primind acasă vizita lui Măgura Cisnădie.

Celelalte meciuri ale etapei sunt: CSO Filiași – Cetate Deva, Pandurii II Târgu Jiu – Performanța Ighiu, FC Hunedoara – Național Sebiș. CS Ineu sta.

LĂSAȚI UN MESAJ