Ăsta da Curaj! Trebuie să aleagă din 18.000 de opinii cum să facă învăţământul gimnazial

79

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, anunţă că nu a fost adoptată nicio decizie în privinţa orelor de Limba Română, Istorie sau Limba Latină, aşa cum s-a vehiculat. S-au adunat însă nu mai puţin de 18.000 de opinii online cum să schimbe învăţământul gimnazial.

Procesul de elaborare a planului-cadru pentru învăţământul gimnazial este în derulare, termenul asumat pentru adoptarea acestuia prin ordin de ministru fiind sfârşitul lunii februarie.

Până cum nu a fost luată o decizie anume, iar căutările pentru găsirea celor mai bune soluţii continuă. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, se bucură teribil că propunerile de plan-cadru pentru clasele V-VIII au generat „o vie dezbatere publică”, că asta e ideea, de „a-i asculta pe toţi cei implicaţi şi interesaţi de subiect”. Şi au venit propuneri… puhoi! „Am primit 18.000 de opinii prin chestionarul online, iar acestora li se adaugă cele formulate în cadrul dezbaterilor judeţene, precum şi cele expuse de grupul consultativ pe care l-am înfiinţat în decembrie 2015”, a declarat Curaj.

Ministrul Educaţiei precizează, cu subiect şi predicat, că nu a fost adoptată nicio decizie în privinţa orelor de Limba Română, Istorie sau Limba Latină, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

„Avem nevoie de stabilitate în domenii-cheie, cum este, de exemplu, istoria naţională, dar şi de inovare şi tehnologii noi în educaţie. În mod cert, numărul de ore dedicat unei discipline este important, însă pentru această fază a dezbaterii este la fel de util să discutăm şi despre ce vrem să se întâmple în acele ore, despre instrumente şi metode de predare inovative, despre atractivitatea materiei, despre ce cunoştinţe şi competenţe vrem să obţină elevii”, spune Curaj, care e de părere că „dezbaterea centrată exclusiv pe aspecte cantitative este contraproductivă”.

Marţi, 16 februarie, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice va organiza o dezbatere în care vor fi discutate opţiunile cristalizate în procesul de consultare care a avut loc până acum. „Cea mai buna soluţie nu poate veni decât din dialog, prin urmare invitaţia de a participa argumentat la această consultare este în continuare deschisă”, anunţă şeful de la Educaţie.

Foto: http://gov.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ