Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 caută colaboratori! Cum poți deveni mediator cultural

279

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 caută mediatori culturali. Dacă nu au experiență vor căpăta în cadrul atelierelor de specialitate. Trebuie să aibe entuziasm și aplecare pentru ce vor face.

Timișoara 2021 lansează programul POWER STATION, o investiție pe termen lung în vederea pregătirii resurselor umane în cultură pentru anul 2021 și după.

Prima inițiativă, denumită ENGAGEMENT UNIT – unitatea de implicare și participare a publicului, care se va deschide din această toamnă, va aduce mai aproape publicul, de artă și cultură, în jurul Programului Cultural Timișoara 2021.

În acest sens, Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Asociaţia MetruCub-resurse pentru cultură, în colaborare cu Festivalul Simultan 2017 și Muzeul de Artă Timișoara (expozițiile permanente și temporare), lansează un APEL PUBLIC în cadrul unui program de formare pentru mediatori culturali în artă prin educație. Scopul nostru, în acestă perioadă de StartUp pe care o parcurgem, este acela de a dezvolta un public activ, informat și cu spirit critic în domeniul artistic, iar aceste prime colaborări cu un festival și o instituție publică de artă majoră vor genera experiențe valoroase și sinergii în comunitatea timișoreană.

Programul constă în 2 ateliere de lucru, urmate de practici concrete realizate în cadrul inițiativelor mai-sus menționate, care se vor desfășura până la finalul anului 2017.
Perioada de desfășurare a atelierelor de lucru este:
• 8-10 septembrie pentru 25 de participanți;
• 22-24 septembrie pentru 20 de participanți.

Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile sunt binevenite atât din partea profesioniștilor cât și a voluntarilor. Detalii privind atelierele, procedura de selecție și formularul de înscriere se găsesc la următorul link:
http://www.timisoara2021.ro/2017/08/01/dezvoltarea-comunitatii- de-mediatori-culturali/

Cei interesaţi se pot înscrie până în 29 august 2017 (orele 23:59) prin completarea formularului de înscriere online, iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate celor înscriși în data de 1 septembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ