Asociaţia studenţească AMiCUS Timişoara şi Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Timişoara a demarat campania de promovare a donării de sânge “Picătură de viaţă” FOTO-VIDEO

181

Campania este susţinută de ultramaratonistul Andrei Roşu, de doamna Mihaiela Geoană, preşedinte al Fundaţiei “Renaşterea” şi fost preşedinte al Crucii Roşii România şi dr. Dumitru Borţun, prof. univ. la SNSPA.

Acest demers reprezintă preambulul unei campanii naţionale de încurajare a românilor de a dona, campanie pe care AMiCUS doreşte să o desfăşoare începând cu această luna. Aproximativ 60 la sută din populaţia României va avea, la un moment dat în viaţă, nevoie de sânge. Însă, deocamdată, numai 2 la sută dintre români donează.

Cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde

Necesarul anual de sânge în România este de 500.000 de unităţi (o unitate are 450 de ml total), iar anul trecut doar 66 la sută din cerere a putut fi acoperită. În timpul unei donări de se colectează 450 de ml de sânge toatl, cantitate care se reface că volum în 60 de minute, iar celular în 2-3 săptămâni.

Persoanele care doresc să doneze trebuie să fie adulte (18-60 de ani) sănătoase, să lase minim două luni între donări, să nu depăşească 5 donări anuale (bărbaţi) şi 4 donări anuale (femei).

Donarea durează 8-10 minute.

sursa: www.televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ