Asociația SAMAS, singura rețea națională de Educatori Perinatali, lansează Școala Mamei la Timișoara

220

Începând cu luna iunie, Asociația SAMAS, singura rețea de Educatori Perinatali din România și Cabinetul de Recuperare Medicală Jurca vin în sprijinul viitorilor și actualilor părinți din Timișoara, deschizând prima “Școală a Mamei SAMAS ” din județ. Aceștia vor putea urma cursuri pentru cele mai importante etape din perioada primelor 1.000 de zile din viața copilului lor, atunci când sunt puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult  – sarcina, nașterea, alăptarea, îngrijirea și nutriția bebelușului.

Asociația SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari și facilitează accesul acestora la consiliere și informații de specialitate, în condițiile în care România are, în continuare, cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană (8,5 la mie, conform Euro Health Consumer Index), principalele cauze ale acestor statistici sumbre fiind nivelul de trai din țara noastră, dar și nivelul scăzut și accesul dificil la educație în perioada perinatală, lipsa prevenției și educației în sănătate.

În acest context, noul centru SAMAS va oferi părinților din județul Timiș posibilitatea să participe la cursuri despre: sarcină și nutriție, naștere naturală, naștere medicalizată, pregătirea perineului pentru sarcină, pregătirea pentru alăptare și consiliere în alăptare, curs de puericultură – cu atestat pentru tătici, diversificarea alimentației bebelușului, nutriția copilului până la trei ani, masajul bebelușului etc.

Cursurile vor fi susținute de o echipă de Educatori Perinatali și se vor desfășura la Centrul de Recuperare Medicală Jurca, Str. Calea Martirilor nr. 48, Timișoara.

Asociația SAMAS este  alături de femeile gravide și mamele din categorii sociale defavorizate, acestea având posibilitatea să participe gratuit la cursurile SAMAS. Condițiile de a aplica pentru gratuite se regăsesc pe site-ul asociației: www.programsamas.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ