Asociația Acasă în Banat, nou sprijin pentru cei la nevoie

102

Asociația Acasă în Banat are un nou țel. Vrea să ajute un bărbat din Caraș-Severin să aibă un acoperiș și un culcuș cald la iarnă. Marian este un om muncitor, dar cu o poveste tristă și voluntarii sunt chemați să dea o mână de ajutor.

„Povestea lui Marian pare descrisa dintr-un film: crescut la casa de copii, a trăit mulți ani pe străzile din Caransebeș, apoi s-a stabilit în satul Iaz, unde este cunoscut de toți sătenii ca un om bun și muncitor. Nu are o educație, nu are familie și nici casă. Lucrează cu ziua pe unde apucă și mult timp a locuit prin case părăsite. Din banii strânși de el, și-a cumpărat o rulotă veche, iar familia Naia a avut milă de el și l-a lăsat să locuiască în spatele grădinii. Dar pentru că timpul a trecut și rulota s-a deteriorat tot mai mult, s-au hotărât să-i ridice o căsuță mică. Vara asta s-au adunat împreună cu câțiva băieți din sat și au reușit să o ridice, dar mai este de lucru la ea și nu are cine să o termine, pentru că oamenii sunt plecați la muncă în Germania”, aflăm de la asociație.

Asociția și-a propus să termine căsuța și să îl mute pe Marian în ea înainte să vină iarna. „La 43 de ani, singur, după o viață chinuită, să aibă și el un acoperiș deasupra capului. Casa lui”, mai spun membrii asociației.

Așadar, sâmbătă, 16 octombrie 2021, în localitatea Iaz, lângă Caransebeș, voluntarii sunt așteptați să dea o mână de ajutor. Trebuie construit acoperișul, un pridvor și un șopru pentru lemne, trebuie tencuiți pereții și montate geamurile și ușa.

Cei care doresc să ajute trebuie să contacteze asociația sau să facă donații de bunuri, materiale sau bani prin transfer bancar cu specificația „pentru Marian din Iaz”:
Asociatia Acasa in Banat
Banca Transilvania:
Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
OTP Bank:
Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01
PayPal: acasainbanat@gmail.com
Revolut: 0748918091

LĂSAȚI UN MESAJ