Asistenta medicală declarată deces Covid-19 nu a fost, de fapt, infectată. Moartea ei rămâne un mister

106

Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este Covid-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale. Precizările făcute de INSP vin după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea test negativ al femeii.

”INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative – al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Ulterior, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au explicat că, potrivit INSP, ”cazul de la 1178 era cazul asistenţei medicale, care nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.

Conform anunţului făcut duminică, decesul 1.178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu diagnostic de Covid-19 confirmat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate. Asistenta lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

Deces după o lungă internare la Terapie Intensivă

În urmă cu câteva săptâmâni, s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat.

”A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Sursa: News.ro

LĂSAȚI UN MESAJ