Asistentă de la Ambulanță infectată cu COVID-19, după ce a mers la un pacient care nu a spus că a venit din Anglia

127

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila, Viorica Iuga, a declarat joi, în conferinţă de presă, că asistenta medicală declarată pozitiv cu COVID-19 pe 31 martie s-a infectat după ce a fost acasă la un pacient, care nu a anunţat că venise din Anglia, potrivit Agerpres.

„O colegă de-a noastră, asistentă medicală, s-a deplasat, în 15 martie, la un caz de traumatism casnic, o fractură de membru superior, la o pacientă care ar fi negat că ar fi fost în contact cu persoane bolnave sau că s-ar fi întors din zone afectate de virus în ultimele 14 zile. La spital a afirmat că ar fi în izolare la domiciliu, fapt care ar fi fost infirmat de DSP Brăila. A afirmat după aceea că ar fi venit din Anglia cu şapte zile în urmă, aproximativ 8 martie. Asistenta noastră a intrat în concediu medical din data de 27 martie, cu probleme digestive.

În 30 martie a fost sunată şi a spus că prezintă febră şi diaree de trei zile. Am considerat că se încadrează la un caz suspect de COVID-19 şi am trimis un echipaj de tip B, cu echipament de protecţie complet. Pe data de 31 martie am primit rezultatul ca fiind pozitivă COVID-19, iar din data de 1 aprilie am izolat la domiciliu întreaga tură, asistenţi medicali şi ambulanţieri”, a declarat Viorica Iuga.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ