Asistații social în vizor! Decizia luată de o primărie din vestul țării

122

Edilii Reșiței început să meargă din casă în casă și să le caute de lucru celor care primesc ajutoare sociale. Dacă aceștia refuză serviciul oferit, rămân fără ajutorul social.

Până acum a fost suspendată plata pentru 17 familii, motivul fiind neîndeplinirea obligațiilor prevăzute de lege, iar pentru 15 s-a încetat plata ajutorului. Viceprimarul municipiului, Adrian Dacica, a încercat în luna mai angajarea unui număr de zece persoane, care beneficiază de venit minim garantat, la o societate din oraș, însă niciuna nu a rămas la locul de muncă.

Viceprimarul Reșiței spune că majoritatea celor care nu vor să muncească găsesc tot felul de scuze.

Îniunie 2016, la Reșița trăiau de pe urma acestui sprijin financiar 407 persoane, însă astăzi mai primesc bani doar 269 de persoane, iar până la sfârșitul anului vor mai rămâne doar cei care pot dovedi cu acte că sunt bolnavi grav sau dețin un certificat de handicap.

Cuantumul ajutorului social cumulat de la începutul anului 2018 până în prezent este de 212.185 lei, cheltuieli suportate din bugetul de stat prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ