Asfaltare da, distracție ba! Ce edil a hotărât să direcționeze banii pentru zilele orașului către asfaltarea străzilor

172

Un primar din judeţul Botoşani a hotărât să nu mai organizeze zilele oraşului. Acesta a decis ca toţi banii care i-ar fi cheltuit pentru distracţia localnicilor să fie investiţi în cofinanţarea unor proiecte europene accesate de administraţia locală.

Primarul oraşului Ştefăneşti din judeţul Botoşani, a luat decizia radicală de a nu mai organiza ”Zilele Oraşului” şi de a investi banii aferenţi distracţiei localnicilor în cofinanţarea unor proiecte europene accesate pentru dezvoltarea localităţii.

Având în vedere că un astfel de eveniment poate costa şi câteva zeci de mii de euro, edilul din Ştefăneşti spune că nu a mai vrut să arunce bani pe distracţie, având în vedere că oraşul are nevoie disperată de dezvoltare. ”Pentru că multă lume mă întreabă dacă se mai organizează Zilele Oraşului la Ştefăneşti răspund public, nu! Nu voi mai organiza Zilele Oraşului. Am tot sperat că aceste zile ale oraşului vor deveni un prilej de câştig pentru comunitate şi nu doar pentru distracţie”, a precizat Florin Buţura, primarul din Ştefăneşti.

”În prezent Primăria Oraşului Ştefăneşti desfăşoară un număr de 6 proiecte cu finanţare nerambursabilă de 8.544.000 lei. La aceste proiecte cofinanţarea Primăriei Ştefăneşti se ridică la 1.417.000 lei, ceea ce înseamnă un efort financiar semnificativ. Toate acestea vin în sprijinul comunităţii şi eu le consider de maximă importanţă, punând acum pe un loc secund distracţiile”, a precizat edilul. Printre altele proiectele europene presupun asfaltarea drumurilor, reabilitarea cinematografului din localitate, măsuri pentru integrarea persoanelor sărace şi găsirea unui loc de muncă pentru acestea, iluminatul stradal dar şi altele.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ