24.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 iulie 2024

Asfalt pe dealul liliecilor! Când ar putea fi deschisă autostrada în zona Șoimuș

A fost turnat asfaltul pe tronsonul de autostrada Lugoj – Deva în zona dealul liliecilor. Constructorul s-a mobilizat, a reușit să stabilizeze pământul de pe deal, așadar lucrările au ajuns pe ultima sută de metri.

„Odiseea lotului 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de sfârșit, la șase ani de la semnarea contractului (august 2013) și după nenumărate bâlbe administrative, manipulări, promisiuni fanteziste și probleme tehnice. Singurul punct rămas de finalizat este celebrul deal „al liliecilor” unde constructorul (UMB) a așternut primul strat de asfalt între cele două viaducte de acces pe sensul spre Deva. Estimăm că tot sectorul de 22,14 km va fi pregătit de inaugurare în aproximativ patru săptămâni”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.

De asemenea, membri asociației cer responsabililor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și celor ai antreprenorului să rezolve din timp birocrația și testele necesare recepției la terminarea lucrărilor astfel încât șoferii să poată circula imediat ce noua autostradă este gata. Potrivit CNAIR, în luna august sectorul de șosea rapidă dintre Ilia și Șoimuș ar trebui inaugurat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Restricțiile de circulație pe drumurile din Timiș se suspendă

Având în vedere actualizarea prognozelor Administrației Naționale de Meteorologie și anunțurile referitoare la scăderea temperaturilor sub limita caniculei, restricțiile de trafic pe drumurile aflate...

Republica Moldova, o destinație interesantă de business pentru firmele timișene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Primăria Municipiului Bălți și Camera de Comerț și Industrie a Republicii...

Citește și :