Ascunși printre utilaje pentru a ajunge în Spațiul Schengen. Video

59

Migranții continuă să forțeze granițele de vest ale țării. Polițiștii de frontieră de la Nădlac II au mai descoperit un grup care încerca să ajungă ilegal în Spațiul Schengen. De această dată, miganții erau ascunși printre utilaje.

Grupul, format din 5 bărbați și o femeie – 3 cetățeni sirieni și 3 cetățeni iranieni, a fost ajutat de un șofer turc care i-a îmbarcat în remorcă și a pornit spre Ungaria.

”În data de 18.12.2018, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei NădlacII-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc B.M., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui automarfar marca DAF cu semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Cehă. Automarfarul era încărcat cu utilaje (compactoare de deşeuri) şi circula pe ruta Turcia-Polonia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunşi printre utilaje, cinci bărbaţi şi o femeie”, au transmis polițiștii de frontieră.

Migranții nu doar că au încercat să ajungă ilegal în Europa de Vest, dar au trecut frontiera în România fraudulos. Acum sunt cercetați penal, iar șoferul turc s-a ales și el cu dosar penal pentru trafic de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ