Aşa să fie? Timişoara, oraşul cu cel mai bun nivel de trai din România şi pe locul 20 în Europa, unde devansează Parisul, Londra sau Barcelona

27143

Site-ul numbeo.com a prezentat un clasament al oraşelor cu cel mai bun nivel de trai, luând în calcul mai mulţi factori precum siguranţa, preţurile în funcţie de venituri, puterea de cumpărare a locuitorilor, sistemul de sănătate şi timpul petrecut în trafic.

Astfel, potrivit top-ului, pe primul loc în Europa este orașul Edinburgh, urmat de Zürich, München, Geneva, Viena, Copenhaga, Hamburg, Reykjavík, Amsterdam și Berlin.

Pe locul 20 în acest top este Timişoara. La nivel global, Timișoara ocupă locul 44, iar capitala României, București, locul 91.

Pentru un timişorean singur, cheltuielile estimate sunt de 1.644,42 RON, în timp ce pentru o familie de patru persoane, acestea se ridică la 5.564,70 RON, cheltuieli ce nu includ chiria.

Distribuţia cheltuielilor ar fi următoarea: 31,7% produse alimentare şi de igienă, 18,6% chiria, 14,5% transport, 12,5% restaurante şi cluburi, 10,9% plata utilităţilor, 7,4% sport şi timp liber, 4,3% îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Pe primul loc la nivel mondial esre oraşul australian Canberra.

Topul se modifică însă în permanenţă, luând în calcul, spre exemplu, variaţiile zilnice ale nivelului de poluare.

top-orase-nivel-trai

LĂSAȚI UN MESAJ