Aruncat peste bord de pesediștii timișeni, un fost lider social democrat a dat lovitura în afaceri!

249

Fostul secretar general al PSD Timiș, Marcel Mihoc, a dat lovitura cu contract de peste 18 milioane de lei încheiat cu Primăria Ghiroda, condusă de primarul PNL Timiș, Ionuț Stănușoiu.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul penelist care a postat o fotografie pe pagina de Facebook a primăriei și următorul mesaj:

“Ieri, 5 decembrie, s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea străzilor din Ghiroda cuprinse în lotul 1: Vălișoara, Oituz, Ialomița, legătura Plopilor-Predeal, strada Sinaia-tronson Predeal-sens giratoriu, Câmpiei 1 și Câmpiei 2. Proiectul urmărește o amplă restructurare a zonei: modificarea structurii rutiere, realizarea acceselor la proprietăți, trecerea în subteran a rețelelor supraterane, înlocuirea stâlpilor de iluminat și amenajarea spațiului verde. În plus, se va rezolva problema colectării și evacuării apelor pluviale. Termenul de execuție al acestui proiect este de 24 de luni, la finalul cărora lotul central de străzi al Ghirodei va beneficia de o infrastructură modernă și actuală pentru o comună în plină dezvoltare“, a scris Primăria Ghiroda.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, achiziția contractului de lucrări s-a încheiat chiar în data de 5 decembrie pentru:

“Lucrări de execuție pentru investiția „Reabilitare si modernizare străzi/drumuri în comuna Ghiroda, jud. Timiș – Lot 1”

Valoarea estimată a lucrării este de 19.666.670,64 lei si se compune din:

-cap. 1.4 din DG – Cheltuieli pentru relocarea/ protecția utilităților – 933.982,95 lei

– cap. 4.1 din DG – Construcții li instalații – 18.354.522,87 lei

 

cap. 5.1.1 din DG – Lucrări de construcții și instalații aferente organizării de șantier – 378.164,82 lei

Durata contractului: 60 luni, din care: Durata de execuție: 24 luni; Perioada de garanție acordată lucrării: 36 luni“, se arată în SICAP.

Firma care a încheiat contractul de lucrări este Aurora Real Estate SRL, care îl are ca și acționar unic și administrator pe fostul secretar general al PSD Timiș, Marcel Mihoc.

Acesta a fost până recent director al unei asociații satelit a CJ Timiș, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Timiș, care la ora actuală îl are ca director pe un consilier județean al PNL Timiș, Andrei Cotețiu, cercetat de către Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese, așa cum puteți citi AICI.

 

Numele lui Marcel Mihoc a fost legat în trecut de mai multe scandaluri, iar în 2014 a fost chiar arestat de DNA, fiind cercetat pentru instigare la abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, așa cum puteți citi AICI.

La rândul său, primarul PNL din Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, face parte din aripa primarilor de opoziție din PNL Timiș, care se declară împotriva conducerii actuale a filialei, Alin Nica și Dănuț Groza.

LĂSAȚI UN MESAJ