ARTSENS – ziarul timișorean care face o introducere în lumea artelor vizuale pe înțelesul tuturor

20

ARTSENS este un proiect editorial produs de Asociația Culturală Contrasens, bilingv (română și engleză), realizat de tineri profesioniști din zona artelor vizuale, a jurnalismului, a filozofiei și a literelor.

Aflat la prima ediție, ziarul ARTSENS este creat în jurul Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters 2021 și poate fi privit ca fiind un raport amănunțit, indispensabil și practic, prin care oamenii sunt puși la curent cu informații “la cald” pe parcursul celor 6 săptămâni de eveniment (1 octombrie – 7 noiembrie 2021).

Ziarul prezintă știri culturale, articole despre ce se întâmplă în Bienală, interviuri cu artiști și discuții cu sens pe marginea lumii artei contemporane. Un schimb de informații despre artă și cultură.
Până acum au apărut patru din cele șase numere pregătite pentru această ediție, iar printre articolele scrise se găsesc informații despre artă și ecologie, practici ecofeministe, sustenabilitate prin forme de artă mai responsabile, despre spațiul social și performance, despre modul în care arta în general, și în special în cadrul Bienalei Art Encounters, se raportează la comunități, le formează, le respinge, le remodelează, le provoacă, plus multe alte subiecte pe care le recomandăm cu căldură.
Ziarul se distribuie gratuit în spațiile expoziționale din cadrul bienalei, în diferite spații culturale din oraș, în unități de învățământ și în cafenele partenere.

Toate articolele din ziarul ARTSENS pot fi citite online pe www.accontrasens.ro/artsens/

Puncte de preluare ARTSENS: Librăria La Două Bufnițe, Librăria Cărturești, Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Arte și Design – UVT, Hostel Cornel, Old Town Hotel, Faber, Epretext și la cafenelele partenere: Aethernativ, AMBASADA, AM PM Fabric, Bibliotheka, D’arc, Neața Omelette Bistro, Mononom, Reciproc, Scârț loc lejer, Vintage Shop, Zai Après Café.

ARTSENS este un proiect editorial realizat de participanții Școlii de Critică și Jurnalism de Artă – TMcult®️ 2021
Mentori: Diana Marincu, Dana Sarmeș, Mircea Vasilescu
Traducere în limba engleză pentru varianta online: Antuza Antonia Genescu
Design Graphic: Flavia Țună
Ilustrații: Ana Kun
Corectură: Ioana Terheș
Web: Andrei Drăcea
Editor: Editura Contrasens, Asociația Culturală Contrasens
Ziarul ArtSens este parte din programele de mediere culturală stART și My Art Encounters, ale Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters 2021.

Proiect editorial realizat cu sprijin financiar din partea: AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ