15.1 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Artiștii Filarmonicii Banatul, în carantină după turneul din China

20 de angajaţi ai Filarmonicii Banatul din Timișoara sunt în carantină, după un turneu în China, acolo unde un virus fără leac a făcut deja 17 victime. Artiștii şi-au făcut deja analizele și, deocamdată, niciunul nu se simte rău.

„Ei nu au fost în zona Wuhan, unde este virusul, numai în prima zi când au ajuns în China. O să-mi las colegii liberi timp de două săptămâni, să stea în carantină. Adică îi rog să stea acasă, să nu frecventeze colective”, a declarat directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni.

Ar putea fi doar o chestiune de timp până când epidemia să ajungă şi în Europa. Aseară, a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire din Statele Unite ale Americii, în Washington. Este vorba despre un tânăr de 30 de ani, aflat acum în carantină. Iar coronavirusul din China este prezent şi în Thailanda, Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud.

În China, sunt sute de cazuri de îmbolnăviri confirmate, iar oamenii sunt îndemnaţi să evite locurile aglomerate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar putea declara în această seară stare de urgenţă globală.

În România, oficialii din Ministerul Sănătăţii au comandat deja teste rapide.

„Acest nou virus are o altă structură genetică şi ca atare, primerii sunt în momentul de faţă puşi la dispoziţie de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, printr-o companie din Germania, de unde îi achiziţionăm şi noi” a declarat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș din Capitală.

În toate aeroporturile internaţionale din ţară vor fi montate termoscanere care să identifice posibilii pasageri infectaţi. Cei care au febră, de exemplu, vor fi imediat opriţi de echipele medicale prezente în permanenţă la terminalul Sosiri. Este primul simptom al virusului care provoacă un nou tip de pneumonie, mult mai agresiv şi care nu răspunde la antibiotice.

România are, în momentul de faţă, cinci spitale pregătite pentru bolnavi, în cazul în care noul coronavirus ajunge şi la noi în ţară. Este vorba de Institutul Matei Balş şi Spitalul Victor Babeş din Bucureşti şi alte trei unităţi sanitare de Boli Infecţioase din Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara. Tot personalul medical de la Urgenţe va avea obligaţia să poarte echipament de protecţie specific. De asemenea, pacienții vor fi izolaţi şi vor sta câte unul în rezervă.

Sursa: observatortv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Instruirea continuă a asistenții personali de la Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a organizat miercuri, 24 aprilie, o sesiune de instruire profesională a asistenților personali ai persoanelor cu handicap,...

Guvernul României s-a întrunit în premieră la Timișoara. Premierul Ciolacu a anunțat că bătrânii își vor primi pensiile mai repede

În premieră Guvernul României s-a întrunit în ședință la Timișoara. Urmează să fie semnate și discutate documente semnificative pentru municipiu, dar și pentru județul...

Citește și :