Artist bănățean, ocolește Pământului cu pensula în mână…

231

Costin Brăteanu este un călător pasionat. Dar mult deosebit de colegii de drum. Turistul obișnuit ia cu el rucsacul sau valiza. Artisltul plastic se incarcă cu pensule și vopsele și la intoarcere aduce cu sine un jurnal de drum plin de culoare și vise materializate pe pânză și cartoane din cele văzute în lumea largă. Așa a realizat ocolul Pământului în…. 10 tabere de creație.

Simboluri. Întâlniri fantastice. Și un vis. Cel al călătorului care-și poartă pașii prin locuri pline de mister. Plasticianul Costin Brăteanu a călătorit în ultima vreme în mai toate colțurile lumii: din Italia până în India, din Franța până în Polonia. Din toate aceste locuri pline de farmec, el a strâns idei și inspirație, le-a transpus mai apoi pe pânză și acum…le aduce în fața publicului în galeria Pygmalion din Casa Artelor într-o expoziție intitulată The Traveller’s Dream.

Vernisajul acesteia are loc joi, 8 decembrie, de la ora 18.00. Expoziția „The Traveller’s Dream”, cuprinde aproximativ 50 de picturi abstracte, nonfigurative, inspirate de locuri misterioase, fantastice și de simbolurile descoperite acolo. Artistul realizează o călătorie prin Assam (India), Lacul Orta (Italia), castelul Du Bost (Franța), Bretania-Vitre (Franța), clisura din Sicevo (Serbia), frumoasa Roztocza (Polonia) și alte locuri care au creat terenul pentru un proces de creație ieșit din comun.

“Realizarea propriu-zisă a picturilor se corelează cu participarea mea la o serie de simpozioane, tabere de creație sau colonii artistice în India, Egipt, Franța, Italia, Serbia, Polonia, România sau Turcia. Tablourile au în general dimensiuni mici și au valoare documentară, țin locul unui jurnal, constituind demersuri, schițe sau crochiuri, executate la fața locului și pornesc de la elemente recognoscibile din natură și modele etnografice.

Conceptul expoziției “The Traveller’s Dream” este o extensie sau o continuare a unei expoziții anterioare, intitulate „Sinergy”, ce a avut loc la Galeria Pygmalion din Timișoara, în noiembrie 2014,alaturi de artista poloneza Anna Daria Merska.” – spune, despre expoziție, plasticianul Costin Brăteanu.

Pictorul Costin Brăteanu este curator al Gernik Art Camp (12 ediții), al Stefan Jäger Art Symposium (4 ediții), al Transylvania Art Camp (prima ediție), precum și curator al International Art Symposium Tigami Lala/Marrakech (2015).

LĂSAȚI UN MESAJ