Arta mozaicului, adusă în Timiș de spanioli Foto-Video

148

Timișoara și județul Timiș au numai de câștigat de pe urma multiculturalității care au transformat urbea de pe Bega în Capitală Culturală Europeană. O dovedește legătua strânsă dintre Spania și Banat. Acum, timișorenii sunt expuși artei mozaicului, adusă în vestul România prin Consulatul Spaniol de la Timișoara.
Astfel, cu sprijin consular, la Timișoara s-a construit un mozaic la care au lucrat tineri și bătrâni, femei și băbați, români și străini.

”Am încercat să apropii cultura spaniolă de Timișoara. Am văzut mozaicul de la Barcelona și m-am gândit că ar fi frumos să facem așa ceva și la Timișoara. A fost un proiect frumos pentru că am vrut nu doar să prezentăm cultura mozaicului timișorenilor, dar și să îi facem participativ”, a declarat consulul onorific al Regatului Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Viñals Ariño.

”Pe raza județului Timiș conviețuiesc 20 de comunități ale minorităților. Avem 17 – 18 corpuri cosulare în Timișoara. Asta ne arată multiculturalitatea, conviețuirea etniilor. Cred că cu toții, pdin ceea ce vom face de acum încolo, să avem succes pentru a implemeta proiectul care sper să ne unească pe toți, Timișoara 2021 – Capitală Cuturală Europeană”, a psus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.
Proiectul a fost gândit ca un omagiu adus Zilei Europei, carre a avut loc în 9 mai.

P

LĂSAȚI UN MESAJ