Arșița deschide puncte de prim ajutor, în Timiș! Recomandările medicilor în perioada caniculei

177
canicula

Direcţia de Sănătate Publică deschide câteva puncte de prim ajutor la Timişoara şi Lugoj, pentru ca cetățenii să facă față mai ușor arșiței anunțate de meteorologi în următoarea perioadă.

Asrfel, de luni, 26 iunie, la Timișoara vor exista patru puncte de prim ajutor, situate în Piaţa 700 şi Iosefin, în clădirea Operei, respectiv în clădirea Poştei Mari. În Lugoj, punctul de prim ajutor va fi deschis în clădirea Casei Sindicatelor. Toate vor funcţiona între orele 11:00 şi 17:00. Voluntari și elevi din cadrul Şcolii postliceale cu profil sanitar „Henri Coandă” Timişoara se vor afla în locațiile menționate pentru a face recomandări medicale cetățenilor, pentru perioadele cu disconfort termic. De aici, oamenii vor putea bea apă rece și, în cazul în care li se va face rău, vor primi ajutor medical.

În această perioadă, medicii recomandă supravegherea copiilor, cei mici nu trebuie să fie lăsaţi în spaţii care nu sunt bine aerisite, să nu stea în soare, iar plimbările să se facă numai dimineaţa şi seara, după ora 18. De asemenea, se recomandă hidratarea constantă a celor mici, fără a aştepta apariţia senzaţiei de sete.

Persoanele cu afecţiuni cardiace şi cele aflate sub tratament medical sunt sfătuite să evite deplasarea prin soare, mai ales între orele 11 şi 18, şi să păstreze legătura cu medicii de familie.

„În locuinţe, închideţi aparatele electrice pe care nu le folosiţi, aerisiţi seara şi dimineaţa, după care închideţi şi acoperiţi ferestrele. Purtaţi îmbrăcăminte lejeră, în culori deschise, şi acoperiţi-vă capul cu pălării şi eşarfe. Evitaţi băuturile dulci, carbogazoase, alcoolul şi cafeaua”, recomandă DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.