Arme vechi, descoperite în zidul unui sălaș

208

Un bărbat din comuna Pâvova, din județul Caraș-Severin, a avut parte de surpria vieții lui când a început lucrări de reparații la un sălaș care i-a aparținut bunicului său. Încrustate în zid, a descoeprit două arme de vânătoare, vechi de 70 de ani.

”La data de 03 octombrie, Secția 6 Poliție Rurală Bozovici a fost sesizată prin apel 112, despre faptul că în timp ce efectua lucrări de reparație la o colibă de pe raza localității Pârvova, un bărbat a găsit într-un zid de cărămidă ce susținea grinda de la acoperiș, 2 arme de vânătoare vechi, fără serie și în stare de degradare. Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că armele ar avea o vechime de peste 70 de ani, iar coliba ar fi aparținut bunicului apelantului”, a transis IPJ Caraș-Severin.

Cele două arme de vânătoare au fost confiscate de polițiști. În cauză au fost efectuate acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Conform prevederilor legale în vigoare, dacă găsiți întâmplător sau luați cunoștință despre existența unor arme – militare, letale, neletale – sau a unor muniții, articole pirotehnice sau explozive – de tipul petardelor sau grenadelor, deținute ilegal, pierdute sau abandonate, sunteți obligat să anunțați imediat poliția și să le predați. Dacă nu respectați această obligație impusă de lege, puteți răspunde penal sau contravențional, după caz.

De asemenea, dacă rudele sau persoanele care locuiesc împreună cu dumneavoastră dețin în mod legal arme sau muniții, aveți obligația ca în cazul decesului sau dispariției deținătorilor armamentului, să anunțați cea mai apropiată unitate de poliție și să depuneți armele și munițiile la cel mai apropiat armurier, în 15 zile de la data decesului sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de declarare a dispariției.

LĂSAȚI UN MESAJ