Arhitectura de calitate este așteptată în cadrul bienalei timișorene BETA 2018 Foto

180

Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România aduce în atenția tuturor celor interesați expoziția-concurs BETA – unul dintre principalele evenimente cu deschidere euroregională (România, Ungaria, Serbia) din cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA 2018.

Prin cele două componente propuse – concursul și expoziția – acest eveniment susține și promovează arhitectura de calitate în toate formele și manifestările sale, fiind conceput ca o interfaţă de relaţionare atât în cadrul profesiei, cât şi între profesie şi mediul socio-cultural în care aceasta activează.

Concursul este deschis pentru toți cei care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiune, dintre care: arhitecți, urbaniști, peisagiști, scenografi, light artists, absolvenți de arhitectură, arhitectură de interior, urbanism, arte vizuale, design, ingineri, IT-iști, administrații, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi etc.

Participanții pot înscrie lucrări realizate în ultimii doi ani (proiecte finalizate/ propuneri  proiecte care reinterpretează rolul arhitecturii, inclusiv eseuri pe tematica locuirii) în următoarele șase categorii competiționale: 1.Spațiu construit, 2.Spațiu interior, 3.Spațiu public, 4.Lucrări de licență, 5.Inițiative/ Experimente/ Viziuni în arhitectură și 6.Text de arhitectură.

După înscrierea în concurs, pentru care participanții vor avea în vedere următoarele două termene: 1 august (pentru categoriile 1-5) și 10 septembrie (pentru categoria 6), lucrările vor fi evaluate în două etape, de către două jurii cu experiență internațională.

Lucrările nominalizate, selectate în prima etapă de jurizare, vor face obiectul unei expoziții, pe care organizatorii își propun să o aducă în spațiul public din Timișoara, în perioada 7-21 octombrie 2018.

De asemenea, organizatorii își propun ca în etapa a doua de jurizare, lucrările nominalizate să fie prezentate public în prezența juriului care va decide premiile.

Pentru mai multe detalii despre condițiile de eligibilitate, regulament, calendar, premii și noutăți, puteți consulta website-ul expoziției-concurs BETA – competition.betacity.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ