Arad: Vaccinarea anti-COVID va începe abia pe 4 ianuarie

49

A doua tranşă de vaccin Pfizer, de 140.000 de doze, a ajuns marți în România. Serul a început să fie distribuit în unităţile medicale. La Arad, vaccinarea cadrelor medicale va începe după Anul Nou, mai precis pe 4 ianuarie. Aşa au decis autorităţile.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad,Horea Timiș explică de ce imunizările pornesc mai târziu ca în alte judeţe: „Tot timpul trebuie să avem un flux continuu de aproape 1.000 de oameni, undeva la 3 zile. Ca atare, având în vedere și perioada sărbătorilor și anumite restricții și că este weekend, noi trebuie să ne asigurăm tot timpul că vom avea acest flux de persoane. De aceea, nu vrem să riscăm să pornim vaccinarea nepregătiți.”

În total în Arad sunt amenajate 6 centre, dintre care 4 la Spitalul Județean, 1 la spitalul din Ineu și încă unul la un spital privat din Arad: „Prima dată dozele vor ajunge la Institutul Cantacuzino, după aceea, la solicitarea noastră, va pleca o cutie cu 196 de flacoane la DSP Arad. Ele vor fi într-un transport securizat, care vor ajunge în frigiderul DSP, acolo o persoană va porționa vaccinurile în doze.”

60% dintre cei 2.100 de angajați ai Spitalului Județean Arad au cerut să se vaccineze. La nivel de județ, aproape 2.400 de persoane din rândul personalului medical au anunțat că vor să se imunizeze împotriva coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ