Aproximativ un milion de români au folosit voucherele de vacanță. Ce anunț a mai făcut ministrul Turismului, la Timișoara

139

Aproximativ 1 milion de români au utilizat voucherele de vacanță în acest an, potrivit cifrelor prezentate chiar de ministrul Turismului, Bogdan Trif, aflat, luni, la Timișoara.

„E o sumă importantă, dar nu a avut doar caracter social această măsură. A avut un caracter pur economic. Am dorit să ajutăm această industrie turistică, care a fost văduvită de la Revoluție încoace de către toate guvernele de până acum, din păcate. Acești bani s-au regăsit în final la hoteluri, la restaurantele din România, pentru că aceste vouchere de vacanță pot fi cheltuite doar pe teritoriul României și știm cu toții că sectorul turistic din România este în proporție de aproximativ 95% privat”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Transporturilor.

Ministrul Turismului a anunțat că vor exista, cel mai probabil de anul viitor, vouchere de peste 2.000 de lei pentru extrasezon. Un alt subiect abordat de oficialul din Capitală este cel al turismului balnear. Asta pentru că la acest capitol Timișul stă cam prost. Însă stațiunile Băile Călacea și Buziaș au la dispoziție fonduri guvernmentale pentru a se moderniza, spune Trif.

”Atoritățile publice locale pot să acceseze fonduri fără co-finanțare. Finanțarea este asigurată integral de la bugetul de stat. Se pot accesa inclusiv proiecte pentru realizarea de utilități. Din păcate, din câte știu eu, la nivel de Timiș nu s-a reușit acest lucru de către cele două stațiuni turistice. Nu este timpul pierdut. Îi așteptăm, sunt bani la buget”, a mai spus Bograd Trif.

Proiectele pot fi depuse până la finalul anului și se pot accesa bani chiar și pentru asfaltarea străzilor dintr-o stațiune, fiind obiectiv de interes public și turistic. De asemenea, la întâlnirea dintre ministrul Turismului și Consiliul Județean Timiș a participat și Simona Neunamm, directorul Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Astfel a fost semnat un accord de parteneriat. Autoritățile din Timișoara și Timiș vor avea întâlniri direct cu reprezentanții Guvernului pentru a stabili un plan prin care să resolve cât mai multe probleme din regiune înainte de anul 2021.

Printre cei care vor participa direct la aceste discuții va fi Bogdan Trif, ministrul Turismului, dar și Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor pentru ca infrastructura din județ, dar și centura Timișoarei să fie pregătită să găzduiască turiștii. Sunt așteptați. După estimările autorităților locale, vaproximativ un million de turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ