Aproape un milion de doze de vaccin de la Pfizer ajung luni şi marţi în România. Cum vor fi distribuite

32

Aproape un milion de doze de vaccin produse de compania Pfizer / BioNTech ajung luni şi marţi în România, potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Aproape un milion de doze de vaccin de la Pfizer ajung luni şi marţi în România. Cum vor fi distribuiteAproape un milion de doze de vaccin de la Pfizer ajung luni şi marţi în România. Cum vor fi distribuite

Potrivit CNCAV, este vorba de 964.080 de doze, Acestea vor fi livrate în două tranşe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară.

Dozele fiind distribuite către Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 624.780 de doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov – 99.450 de doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj – 87.750 de doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova – 35.100 de doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 58.500 de doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 58.500 de doze.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ