Aproape 90% din locurile în clasele pregătitoare din Timiș, ocupate. Când se termină înscrierile

534

Părinții din Timiș cu prichindei care merg în clasa pregătitoare din anul școlar următor au luat cu asalt școlile din județ, în primele două săptămâni de înscrieri.

Ministerul Educației anunță că până luni au fost depuse în județul Timiș 4.847 de cereri. Asta în condițiile în care Inspectoratul Școlar Timiș a propus formarea a 259 de clase pregătitoare în care pot fi înscriși cel mult 5.570 de copii. Astfel, 87% dintre locurile în clasele zero din școlile din Timiș au fost deja ocupate.

La unele școli din Timișoara, precum Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” sau Școala Nr. 30 a fost mare bătaie, astfel că ISJ Timiș va fi nevoit să suplimenteze numărul de locuri.

Vă reamintim că termenul-limită pentru prima etapă rezervată înscrierilor este vineri, 18 martie, ora 18:00. În intervalul 25 – 26 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, informaţii privind candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere se va derula în perioada 30 martie – 8 aprilie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 15 aprilie. Între 19 – 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene/ISMB vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după încheierea etapei a doua de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ