Aproape 80 de șoferi amendați pe autostrada A1, în mai puțin de 24 de ore FOTO

22

Aproape 80 de șoferi au fost amendați pe autostrada A1 în mai puțin de o zi. Polițiștii se află, miercuri, pe șoseaua rapidă dintre Deva și Nădlac și verifică documentele de transport marfă sau persoane, respectarea timpilor de odihnă sau starea tehnică a autovehiculelor.

„În urma activităților desfășurate în prima parte a zilei, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, dintre care 18 pentru depășirea vitezei legale, 24 pentru defecțiuni constatate la autovehicule, 6 pentru lipsa luminilor de întâlnire, 3 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 7 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 2 pentru refuzul controlului tehnic și celelalte pentru alte abateri. Au fost retrase 15 certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ Arad.

Șoferilor le-a fost recomandat să evite circulația în perioada de caniculă, între orele 10:00 – 18:00, să se informeze cu privire la condițiile meteo-rutiere ale traseului până la destinație și să facă repaus când se simt obosiți. De asemenea, li s-a pus în vedere că este interzisă deplasarea, staționarea și oprirea pe banda de urgență, cu excepția urgențelor medicale sau a defecțiunilor tehnice; atunci când un polițist indică acest lucru sau când lucrările aflate în desfășurarea impun devierea traficului pe banda de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ