Aproape 25.000 de persoane cu handicap în Timiş, doar 1.500 au un loc de muncă

327
dizabilitati

Persoanele cu handicap fizic sau mental din România sunt condamnate la izolare socială. O demonstrează ultimele statistici, care arată că prea puţini oameni cu deficienţe din ţara noastră au un loc de muncă.

În România există 752.931 de persoane cu dizabilităţi, din care 110.000 sunt adulţi cu handicap mental. În ceea ce priveşte judeţul Timiş, vorbim de 24.346 de persoane cu handicap, însă doar 1.499 din acestea sunt angajate în muncă.

Situaţia este şi mai dramatică în cazul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Doar 62 au un loc de muncă în tot judeţul Timiş, 38 fiind angajate în unităţile protejate ale Fundaţiei „Pentru Voi” din Timişoara, iar doisprezece pe piaţa liberă a muncii, tot cu sprijinul fundaţiei.

„Deşi în judeţul Timiş sunt alte 28 de unităţi protejate, ele angajează doar doisprezece persoane cu dizabilităţi intelectuale. Referindu-ne la persoanele cu dizabilităţi intelectuale, această situaţie dramatică se regăseşte şi la nivel naţional, procentul de angajare se situează mult sub 1% din totalul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale (0.71%, respectiv 791 persoane), fiind grupul cel mai vulnerabil pe piaţa muncii”, a explicat Laila Onu, preşedintele Fundaţiei „Pentru Voi”, ai cărei beneficiari sunt 200 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale din Timiş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.