Aproape 200 de obiective din Caraș-Severin funcționează fără avize de securitate la incendiu

66
Situație alarmantă în județul Caraș-Severin unde 183 de obiective funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.
Avizele de securitate la incendiu sunt actele emise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic” al județului, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentaţiile tehnice ale clădirilor sau spaţiilor amenajate în clădiri.
Pintre obiectivele care nu au avize se numără 48 de unități de învățământ, 50 de unități de alimentație publică, 39 de obiective de turism, 5 lăcaşe de cult şi 7 obiective de producție. Mai mult decât atât, în urma celor 489 de controale efectuate de pompieri în primele 8 luni ale anului, s-au constatat aproape 2.500 de deficiențe şi s-au aplicat 283 de amenzi în cuantum total de 130.500 lei.
Controalele au fost efectuate la 264 de agenți economici, 185 de instituții şi 36 la localități. Pompierii cărășeni au emis însă, în primele 8 luni ale acestui an, și 32 de avize de securitate la incendiu, iar 29 au fost respinse, dintre care, în urma remedierii deficiențelor, au fost emise 17. De asemenea, au mai fost eliberate 18 autorizații de securitate şi au fost respinse 20, doar 2 fiind remediate.

LĂSAȚI UN MESAJ