Aproape 2.000 de copii cu handicap în Timiș. Cum îi ajută terapia cu apă

108
hidroterapie

În județul Timiș trăiesc aproximativ 1.900 de copii cu grad de handicap. Din păcate, nu toți beneficiază de terapiile alternative care chiar pot face minuni pentru unii dintre aceștia.

Una dintre terapiile care aduce o serie de beneficii copiilor cu handicap este și hidroterapia, cunoscută și sub numele de terapia cu apă. Asociația Școala Mamei Junior încearcă să ofere gratuit o mână de ajutor la 100 de copii, iar alți 100 de prichindei sunt pe lista de așteptare. Beneficiari sunt copii prematuri, cu tetrapareze sau alte afecțiuni locomotorii, cu autism, sindrom Down sau afecțiuni senzoriale, cu vârste de la trei luni la 18 ani.

Potrivit reprezentanților ONG-ului timișorean, hidroterapia a făcut minuni pentru unii dintre acești micuți, în ultimii trei ani, de când sunt oferite ședințele gratuit. Astfel, 7% din copiii prematuri sau cu tetrapareză au început să meargă fără susținere, 10% au fost înscriși pe parcurs la o grădiniță, abilitățile acvatice au fost îmbunătățite cu 37% într-un an, iar un copil a fost scos de sub gradul de handicap.

În speranța că și ceilalți 100 de copii cu nevoi speciale aflați pe lista de așteptare vor beneficia de ședințe de hidroterapie gratuite, în acest an, Asociația Școala Mamei Junior s-a înscris într-un program initulat „Bursa binelui” și speră să obțină finanțare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ