Aproape 100 de românce, care urma să fie vândute ca sclave în bordelurile din Scoția, salvate în ultimul moment!

2335

Aproape 100 de persoane suspectate că sunt victime ale traficului de ființe umane și că urmau să fie obligate să lucreze în principal în industria sexului au fost respinse la intrarea în Scoția pe aeroportul din Glasgow în ultimele nouă luni, au anunțat joi autoritățile, în contextul unei campanii la nivelul întregii Marii Britanii împotriva sclaviei moderne.

Poliția de Frontieră a transmis că agenții săi, care monitorizează porturile și aeroporturile din Marea Britanie, au chestionat peste 300 de persoane care au zburat la Glasgow, cel mai mare oraș din Scoția, în încercarea de a combate rețelele de traficanți care vând persoane bordelurilor.

Peste 80% din cele 300 de persoane chestionate erau din România și mai puțin de 50 erau bărbați, a precizat Poliția de Frontieră. Aproximativ 100 nu au fost lăsate să intre în Scoția și au fost trimise înapoi în țara lor de origine.

Poliția de Frontieră a precizat că multe dintre victime nu știau că vor fi vândute ca prostituate. Printre ele s-a aflat și o fată de 18 ani care abia renunțase la școală, nu avea bani și credea că urmează să lucreze într-un hotel în capitala Scoției, Edinburgh.

3 COMENTARII

  1. Pana nu vor da o lege care sa pedepseasca proxenetismul de la 25 de ani in sus ca pt crima si clientii sa fie descurajati sa solicite servicii sexuale prin amenzi uriase si pedepse cu inchisoare,procese publice,confiscari toatale de averi si decaderi din drepturi civile,nu se va putea stopa traficul de fiinte umane pt industria sexului… Unde este prostitutie este si corupti,este si infractonalitate,este si saracie,societatea este in cadere libera…

LĂSAȚI UN MESAJ