Aplicarea legii falimentului personal a fost amânată până în decembrie 2016

165

Aplicarea Legii privind insolvenţa persoanelor fizice va fi amânată până în decembrie 2016, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată miercuri de Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanţa de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, astfel încât aceasta ar urma să fie aplicată abia din decembrie 2016.

Legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice prevede ca orice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să îşi poată reeşalona datoriile, pe baza unui plan de redresare financiară, pe o perioadă de cinci ani.

Potrivit legii, cei care îşi declară falimentul personal sunt protejaţi astfel de executarea silită. Toate cheltuielile datornicului vor fi însă verificate de un administrator judiciar. Persoanele condamnate pentru evaziune fiscală, dar şi de cei care au ajuns în insolvenţă în mod fraudulos ori au acumulat datorii noi prin achiziţii costisitoare nu pot beneficia de prevederile acestei legi.

Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la 18 iunie 2015 şi urma să intre în vigoare la finalul anului, însă normele de aplicare a actului normativ nu au fost adoptate încă. De asemenea, CSM a cerut o amânare pe motiv că nu există suficient personal care să analizeze dosarele celor care solicită declararea falimentului personal.

1 COMENTARIU

  1. Bluehand a comentat: Achizitionat acum o saamptana jante tabla plus patru gume de iarna, way ahead of you!Oricum participantii la trafic si mai ales bucurestenii nu vor realiza niciodata ca trebuie sa te pui lapunct din timp, anul trecut am stat cu niste prieteni sa-si puna gume de iarna, bineinteles in mijlocul ei si la cozile de la Autosoft si ma gandeam ca pana laurma nu am scapat tot am stat la cozi pentru altii chiar daca eu aveam gume de iarna Oricum daca nu repeti anuntul cel putin la doua saptamani o sa fie niste destepti sa iti zica prin noiembire decembrie ca puteai sa zici si tu ceva 0 0

LĂSAȚI UN MESAJ