Apelul societății civile către magistrați: ,,Faceți-vă auzită vocea!”

91

Mai multe societăți civile au inițiat un apel către magistrații din România, cerându-le acestora să refuze intrarea în instanță în semn de protest și să-și întrerupă activitatea ca o formă de opoziție la încercarea de subordonare de către puterea politică.

,,Asistăm în aceste săptămâni la un asalt fără precedent asupra sistemului judiciar condus de alianța PSD – ALDE cu complicitatea UDMR. Modificările legilor justiției pregătite de parlamentarii majorității guvernamentale au scopul să distrugă independența justiției, să blocheze lupta împotriva corupției și să permită depenalizarea hoției și a abuzurilor clasei politice. Tot ce a fost câștigat în domeniul judiciar în ultimii 15 ani, toate reformele în favoarea cetățeanului sunt în aceste zile pe punctul să primească o lovitură mortală.
În acest moment de răscruce pentru democrația din România, dobândită cu un preț așa de mare timp de zeci de ani, organizațiile semnatare fac un apel către corpul profesional al magistraților din România, procurori și judecători, dintre care peste 4000 au semnat împotriva modificării legilor justiției, către asociațiile de judecători și către organizațiile auxiliare, să se opună adoptării finale a legislației care afectează grav independența justiției.

Ne adresăm direct magistraților și-i chemăm să refuze intrarea în instanță în semn de protest și să-și întrerupă activitatea ca o formă de opoziție la încercarea de subordonare de către puterea politică.

Demersul nostru se face în numele democrației și al Constituției României care statuează separația puterilor în stat.”

Apelul este semnat de următoarele societăți civile:

#ActivAG Pitesti
#Rezist München
#Rezistăm și la Paris
ACTI Craiova
Actiunea Civică Galați
Alba Iulia Civică
Aradul Civic
Cuza vrea dreptate Iasi
Diaspora Franta solidara cu Romania
Evident Deva
Freedom House
Geeks for Democracy
Grupul Civic #rezist Constanța
Grupul pentru Dialog Social
Initiativa Craiova
Initiativa Timisoara
Mureșul Civic
Noul Horizont din Valencia
Oradea Civică
Protestatari ProDemocratie Londra
Rezist Birmingham WMW
Rezist în Bacău
Rezist Ramnicu Valcea
Rezistența în Valencia
Societatea Timisoara
Ștafeta Steagului Uniunii Europene
Timișoara Civică
Tulcea #Rezistă

LĂSAȚI UN MESAJ