Apelul doctorului Virgil Musta, din Timișoara: Izolați vulnerabilii!

100

 

Doctorul Virgil Musta, șeful echipei care luptă la Timișoara cu coronavirus, face apel către toți românii să identifice persoanele vulnerabiile și să le izoleze pentru oprirea pandemiei. De asemenea, ea fost creat un grup pe facebook unde se pot afla informații corecte despre epidemie și unde se poate lua legătura cu medicii, City Doctors-comunitate pentru sănătate!

 

”Cred cu tărie că una dintre măsurile cele mai eficiente, dar care trebuie luată chiar în aceste zile, este aceea de a izola cât mai multe persoane din grupele de risc: bătrâni peste 65-70 ani, persoane cu boli cronice, cum ar fi diabet zaharat, obezitate, boli cronice de plămâni (astm bronsic, BPCO), boli cronice cardiace ( HTA, cardiopatie ischemică etc), boli cronice de ficat (ciroză hepatică), boli autoimune, neoplazii etc”, a transmis doctoral Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

 

Medical timișorean face apel la noi toți, să ne protejăm membri în vârstă și vulnerabili ai familiei.

 

”Gândiți-vă că în acest mod, am puta avea într-un timp foarte scurt, cel puțin 70.000 de persoane vulnerabile care sunt izolate, protejate atât ele, cât și noi prin faptul că beneficiem direct și noi de oprirea răspândirii epidemiei.

Bineînțeles că trebuie să respectați în primul rând voi, personal, toate măsurile de protecție necesare, pe care știu că le cunoașteți deja.

Sunt convins că veți întâmpina și reacții de respingere de la anumite persoane pe care veți dori să le ajutați și veți fi refuzați. Vă rog să vă păstrați calmul, să aveți tot timpul o atitudine civilizată și să fiți creativi în a-i convinge să vă accepte ajutorul. În niciun caz nu folosiți amenințări sau alte modalități agresive. Evident că nu putem forța noi pe nimeni, dar cred că putem convinge pe cât mai mulți. Iar asta ne va ajuta fantastic de mult.

Pe lângă aceste acțiuni ale noastre, sunt în discuții cu autoritățile locale, cu biserica și alte instituții sau companii care se vor implica și ele.

Așadar, să nu mai pierdem timpul, că nu avem prea mult la dispoziție”, mai scrie doctoral Musta.

 

Membri grupului sunt rugați să înceapă să identifice chiar de acum persoanele de care vorbeam, atât din familie, cât și din afara ei și să anunțe grupul.

LĂSAȚI UN MESAJ