Apelul care vă poate duce la sapă de lemn. Ce era să pățească un arădean!

6712

O nouă înșelătorie prin telefon vă poate încărca factura cu mii de euro. Totul începe cu un beep, sau mai multe, suficient cât să crezi că este vorba de ceva important și să fii tentat a suna la numărul respectiv. Este vorba de numere de telefon cu suprataxă având  prefixe de ţări ca Rusia, Cuba ori Malaesia, folosite de escroci, iar costurile unui astfel de apel putând ajunge şi la mii de euro.

Este și cazul arădeanului N.T. de 68 de ani, din Bujac, care pe parcursul zilei de ieri s-a trezit cu mai multe notificări pe telefonul mobil cum că ar fi fost sunat de numărul 00255.411.800.240. Vigilent din fire, sau norocos, acesta, înainte de a încerca să sune la numărul respectiv, a verificat prefixul.

„Mi s-a părut ciudat să mă trezesc cu nouă apeluri pierdute de la acest număr, cu atât mai mult cu cât telefonul fusese lângă mine și nu l-am auzit sunând. Norocul meu a fost că am vrut să văd din ce județ sunt sunat și dacă o fi vreo urgență de la vreo rudă de-a mea. Nici nu mi-am dat seama că este din altă țară, atunci pe moment. Așa că l-am rugat pe fiul meu să verifice pe internet prefixul și așa am aflat că dacă sunam înapoi mi-aș fi luat adio de la pensie pe câțiva ani”, ne-a spus domnul N.T. care speră ca astfel să afle și alții care ar fi puși în situația lui, dar nu la fel de norocoși.

Conform specialiştilor în fraude informatice, cei care au căzut însă în capcana unor astfel de escroci există şanse foarte mici, aproape deloc să îşi recupereze pagubele, așa că înainte de a da curs curiozității de a afla cine v-a sunat, sau care este „urgența” notificărilor de pe telefon mai întâi verificați, prin orice mijloc, numărul după care ați fost sunați.

Nu este o înșelătorie tocmai nouă, însă, din neatenție vă poate face victime chiar astăzi!

sursă: livearad.ro

2 COMENTARII

  1. Din pacate mai sunt si numere cu prefix de Norvegia, Londra sau alte tari care procedeaza la fel. Deci, foarte mare grija la toate numerele de telefon suspecte!

  2. ce pagube?
    toti clientii firmelor de telefonie, au praguri puse ca sa nu genereze suprataxe. worst case scenario generezi un cost de 200-300E si atunci cei din departamentele lor de plati iti sustenda telefonul pana la plata costului… Si sa fie cum ziceti voi, mii de euro, te pupa in fund firmele de telefonie. inafara de sa ai telefonul suspendat si sa nu mai platesti facturile aberante, nu se intampla nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ