Apel către șoferii din Timișoara: nu blocați accesul mașinilor de deszăpezire

81

Străzile din Timișoara nu sunt curățate nici acum de zăpadă, în totalitate, și mai există riscul formării poleiului. Pentru a nu încurca mașinile de deszăpezire, șoferii sunt rugați să parcheze cu atenție pentru a nu bloca utilajele.

„Având în vedere căderile mari de zăpadă din ultimele zile, în municipiul Timișoara, echipajele de deszăpezire acționează în continuare pentru degajarea carosabilului și evitarea formării poleiului, iar prioritatea în următoarele ore este să se acționeze pe străzile secundare, pentru a degaja o cât mai mare parte din carosabil, fapt pentru care ,facem apel la toți posesorii de autovehicule să parcheze autoturismele în așa fel încât accesul utilajelor de deszăpezire să fie posibil”, este apelul polițiștilor către șoferi.

În continuare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş vă recomandă:

– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!
– Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire !
– Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător!
– Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Tineţi cont de faptul că atunci când este zapadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă;
– Evitaţi să actionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp;
– Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor!
– Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ