Aparatură de ultimă generaţie la Maternitatea Bega. Foto

688

Moş Crăciun a venit şi la Compartimentul de Pneumologie Pediatrică din cadrul Clinicii de Pediatrie Bega, aducând în săniuţa lui aparatură de ultimă generație în valoare de aproximativ 1.000 de euro. ,,Moşul” ce a făcut posibilă o astfel de donaţie nu este altcineva decât, ,,Fundația Bardeau” ce a venit în pragul sărbătorilor de iarnă cu acest sprijin atât de necesar personalului medical, precum şi copiilor internați pe această secție.

Ajutorul constă în pulsoximetre ce ajută la măsurarea saturației în oxigen și monitorizarea insuficienței respiratorii, aparate de aerosoli și nebulizatoare utile în aerosoloterapia copiilor cu criză de astm, bronșiolite, bronșite și alte maladii specifice acestei patologii, un aparat de oxigenoterapie neinvazivă ,,Optiflow”, ce asigură un flux crescut de oxigen, necesar în tratamentul copiilor cu insuficiență respiratorie secundară bolilor pulmonare.

Aparatura donată este de ultimă generaţie, ajutând foarte mult la diagnosticul precoce al complicațiilor pulmonare, la monitorizarea insuficienței respiratorii, la diagnosticarea astmului bronșic la copiii mici, precum și la asigurarea inhaloterapiei prin aparate de aerosoli și spacere individuale, suport terapeutic ventilator cu flux crescut de oxigen, conform celor mai recente ghiduri terapeutice.

În cadrul Clinicii de Pediatrie Bega sunt spitalizați anual în medie de 1.500 de copii cu patologie respiratorie ce necesită suport medical și terapeutic specializat. “Bolile respiratorii sunt cea mai frecventă cauză de morbiditate și mortalitate în patologia pediatrică, iar frecvența acutizărilor este semnificativ crescută în anotimpul rece, în aglomerări urbane, în special la copiii de vârstă mică”, afirmă cadrele medicale şi medicii de specialitate

LĂSAȚI UN MESAJ