Apa de băut nu mai are taine pentru cei ce au vizitat azi stația de tratare „Bega”foto-video

210

Astăzi este „Ziua Mondială a Apei” ce se marchează, cu mai mult sau mai puțin festivism, în întrega lume. De fapt este ziua noastră a tuturor. Nu există ființă în lumea asta să fie nu fie connectată prin legături foarte strânse de apă.
Ca în fiecare an la stația de tratarea apei „Bega!” azi a fost o zi a porților deschise.
În ciuda vremii cam potrivnice multe grupuri organizate de copii și de tineri sau pur si simplu curioși veniți câte unul, au vrut să vadă și să afle cât mai multe despre apa ce ne vine la robinet. Dar până acolo este un drum destul de lung ce presupune multe etape tehnologice de atentă purificare și controlare a picăturii ce ne stinge sete.

Specialiștii uzinei de apă au condus copii printre instalații, țevi, robinete, mașinării și au explicat cu multă răbdare fiecăruia ce se întâmplă acolo. Au răspuns la cele mai banale sau din contra cele mai trăsnite întrebări. Și toți au avut ceva de lămurit! Chiar și cei mai mari ce deja sunt studenți au aflat câteva noutăți. Dar au aflat multe. De aici au plecat cu convingerea că apa trebuie prețuită ca ceva foarte de valoare.
Un grup de elevi ai grupului școlar Azur Timișoara de la clasa cu profil de protecția mediului au venit însoțiți de doamna profesoară Carmen Dan pentru a vedea o stație de tratarea apei. Rând pe rând au văzut captarea apei, apoi stația de amestecare, decantoarele și tot ce mai există pe fluxul tehnologic. Ei au apreciat cu alți ochi decât cei mici deoarece vor lucra în viitor în astfel de domenii.
Aquatim, unul din cei mai mari operatori de gen din această parte de țară își atrage astfel tinerii ce poate vor lucra în viitor în stațiile viitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ