Anvelopele din păpădie ținta viitorului, la Continental Timișoara Foto – Video

604

Orășenii ce și-au făcut drum sâmbătă către Pădurea Verde au făcut neapărat un popas mai lung la întreprinderea Continental. Era imposibil să nu observi zarva mare a prichindeilor de toate vârstele.

Toată lumea a fost așteptată cu drag la Ziua Porților Deschise la fabrica de anvelope a Continental din Timișoara, cu multe activități pentru copii și părinți deopotrivă. Imediat de la intrare, voluntarii luau în primire vizitatorii și le înmânau legitimația de lucrător pentru o zi la firmă. Copiii erau extrem de încântați de posibilitatea de a primi ștampile colorate la diversele standuri. Cine reușea să adune un număr de astfel de semne pe un pliant, putea să participe la o tombolă cu premii deloc de neglijat.

De la primul atelier voioșia a fost cuvântul de ordine. Aici, prichindeii au intrat în joc pentru a decupa diverse figurine din hârtie colorată. Sigur că și părinții au dat o mână de ajutor, ba chiar unii erau mai prinși de activitate decât cei mici.

În interiorul clădirii principale alte și alte standuri atrăgeau atenția celor curioși. Aici au putut afla cum se inspectează o anvelopă pentru a nu scăpa nicio defecțiune cât de mică. La câtiva pași, era un stand de copt biscuiți. Aceștia erau malaxați, frământați și băgați la cuptor asemenea anvelopelor auto. Procesul este aproape similar, dar mai simplu de înțeles. Doar rezultatul comestibil este diferit.

Un stand foarte interesant chiar și pentru adulți era rezervat științelor viitorului, aici, în curând, ar putea prinde o concretețe palpabilă. Se încearcă și deja s-a reușit în mare parte să se obțină cauciucuri din iarba de pe câmp. Mai exact din păpădie. Cea mai banală păpădie conține în rădăcină un latex de cea mai înaltă calitate, ce este chiar mai bun și mai elastic decât cel clasic obținut din copacii de Hevea Brasiliensis.

Arborii de cauciuc sunt greu de aclimatizat în alte locuri decât la tropice. Pe când păpădia crește oriunde. Cercetătorii germani de la institutul Fraunhofer deja au reușit fabricarea de astfel de anvelope din iarbă ce sunt foarte bune. Acum se cercetează obținerea acestei materii prime pe cale industrială, nu doar de laborator.

Dar cea mai așteptată parte, evident a fost vizita în fabrică. Aici, pe un traseu bine stabilit adulți și copiii au putut să vadă la fața locului cum din fâșii de cauciuc și din fire de oțel, ori de material textil trecând prin zeci de mașini automatizate la final, ies din prese uriașe anvelope de toate mărimile și utilizările cele mai variate. Turul de fabrică a fost ghidat de specialiști ce au răspuns la cele mai felurite întrebări. Astfel au aflat cum sunt produse anvelopele Continental, de la amestecarea cauciucului și până la ultimele verificări înainte de livrarea către clienții finali.

La final, un stand cu limonade a făcut cu ochiul celor mici. În acest timp, tinerii în căutarea unui loc de muncă au putut afla cum pot lucra în una din întreprinderile concernului german. Persoanele interesate de un loc de muncă în cadrul fabricii au putut da un interviu, unde au aflat care sunt oportunitățile oferite acum de companie.

Este bine de știut că fabricarea produselor de cauciuc este doar una din componențele acestui uriaș concern, ce face cam de toate ce ține de siguranța circulației.

Pentru pasionații de mașini, angajații Continental au pregătit demonstrații de frânare cu anvelopele Continental în mediul uscat sau umed și o expoziție cu mașini de show furnizate de dealerii auto parteneri. Și pentru că siguranța rutieră este extrem de importantă pentru Continental, șoferii vor primi informații despre conducerea defensivă de la trainerii Academiei Titi Aur și vor putea testa gratuit simulatoarele de impact frontal și răsturnare. Una este să auzi la știri despre un accident și alta să-l simți pe propria piele.

În condiții controlate strict, oricine putea să încerce ce simte la o ciocnire la viteza de 13 km/oră. Impactul este destul de serios. Și te pune pe gânduri dacă asta se întâmplă la peste 60 de km/oră. Tot aici, au putut cei curajoși să se răstoarne cu mașina pentru a ști cum se poate ieși din habitaclu când nu ești cu roțile pe asfalt, ci în sus.

Continental Anvelope Timișoara este parte a grupului Continental, și este prezentă în Timișoara din anul 1998, iar prima anvelopă a fost produsă în octombrie, 2000. Compania investește constant în tehnologie pentru îmbunătățirea calității proceselor și produselor sale; în plus, compania se implică permanent în dezvoltarea de noi tehnologii de protecție a mediului, precum și de ergonomie.

În cei 18 ani de activitate la Timișoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă.

Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.