Anunţ îngrijorător făcut de Ministrul Sănătăţii!

127

Ministrul Sănătăţii a declarat că, din datele Institutului Naţional de Sănătate Publică, încă nu se poate vorbi despre un trend descrescător în evoluţia gripei. Sorina Pintea a adăugat că au fost achiziţionate încă 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele din grupele de risc.

„Săptămâna trecută evoluţia gripei a avut un trend crescător, cu o evoluţie naţională. Din păcate, numărul deceselor a ajuns la 98, având peste 3.000 de cazuri de gripă confirmate şi peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că încă nu putem vorbi despre o descreştere sau un trend descrescător”, a declarat Sorina Pintea la un post de ştiri, potrivit Observator.tv.

„Am achiziţionat încă 30.000 de doze de vaccin, pe care le-am repartizat în judeţe. Până miercuri la prânz erau distribuite în 17 judeţe. (…) Cele 98 de decese au avut în comun un singur lucru – persoane nevaccinate, dar marea majoritate, peste 90, au avut condiţii medicale preexistente”, a subliniat Sorina Pintea.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ