17 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

ANOTIMPURI – trei reprezentații la Timișoara, la Teatrul Merlin

Spectacolul-feerie ANOTIMPURI al companiei independente BIS Teatru din Sibiu se joacă la sfârșit de săptămână, de trei ori, pe scena Teatrului MERLIN din Timișoara.
În distribuția spectacolului regăsim performeri cu vârste cuprinse între 4 ani și 88 de ani.
Alături de actori, dansatori și muzicieni profesioniști, pe scenă vor urca șase copii și două bunici din Timișoara.
ANOTIMPURI consemnează încheierea proiectului SCRISORI PENTRU BUNICII NOȘTRI, care a presupus susținerea unei corespondențe, prin intermediul scrisorilor scrise de mână, între copii proveniți din medii sociale vulnerabile și vârstnici singuri din județul Timiș și din Republica Moldova.

ANOTIMPURI, o producție BIS Teatru Sibiu, poate fi văzut la Timișoara, la Teatrul MERLIN, astfel:
Vineri 10 noiembrie, ora 14:00;
Sâmbătă 11 noiembrie, ora 12:00 și ora 17:00 (DOUĂ reprezentații în aceeași zi).
Biletele pot fi achiziționate online, aici: https://www.iabilet.ro/bilete-timisoaraanotimpuri/.
În limita locurilor disponibile pot fi achiziționate bilete și la intrare, în ziua evenimentului.
ANOTIMPURI este recomandat spectatorilor cu vârsta de peste 6 ani.
….
Activitățile proiectul SCRISORI PENTRU BUNICII NOȘTRI, implementat de Asociația Bis din Sibiu (BIS Teatru) în cadrul Programului cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, au debutat în luna mai a acestui an.
În cadrul proiectului, aproximativ 50 de seniori din Timiș și din Republica Moldova au corespondat prin intermediul scrisorilor scrise de mână cu copii din Timișoara.
În paralel cu schimbul epistolar, copiii implicați au beneficiat, de-a lungul verii, de ateliere și spectacole de teatru, în scopul dezvoltării imaginației și a gândirii critice.
Din sutele de scrisori care au fost arhivate în cadrul proiectului, regizorul spectacolului ANOTIMPURI, Bogdan Sărătean, a extras anumite pasaje care vor fi parte din reprezentațiile din Timișoara.
Beneficiarii proiectului vor viziona spectacolul din sală, alături de public larg.
Mai mult decât atât, pe scenă vor urca două senioare de la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Inocențiu M. Klein” (Eugenia Neagoe și Elisabeta Tamaș) alături de copii de la Centrul Educațional pentru Integrare Școlară și Prevenirea Abandonului Școlar din cadrul organizației Societatea pentru Copii și Părinți (SCOP).
…..
Scenariul semnat de Bogdan Sărătean este inspirat din Povestea uriașului care se iubea doar pe sine de Oscar Wilde și urmărește povestea lui Matei, un puști de 11 ani, care prin intemediul scrisorilor scrise de mână, pune la cale un plan de eliberare a anotimpurilor și de îmblânzire a vecinului său, domnul Păun poreclit de copiii din cartier Căpcăunul.
…..
Se pare că anotimpurile au dispărut de ceva vreme de pe planeta noastră.
Doar bunicii mai povestesc cum că pe vremea lor ar fi fost patru anotimpuri.
Dar iată că un copil de 11 ani pe nume Matei a descoperit ceea ce oamenii de știință nu au reușit.
Anotimpurile au fost furate și ascunse în pivniță de către un Căpcăun nemilos.
Sau poate că nu e vorba de un Căpcăun, ci de un anume vecin numit Păun. Și poate că acest vecin nu e chiar atât de căpcăun precum pare, poate e doar un om singur și trist.
Matei hotărăște să îi trimită o serie de scrisori căpcăunului din vecinătate, în ideea de a-l îmbuna și de a restitui oamenilor anotimpurile.
ANOTIMPURI
cu:
Bogdan Constantin
Claudiu Fălămaș
Andrada Grosu
Diana Cătănescu
Sabrina Bărbulescu
Sonia Leia
La vioară: Maria Rotaru
voci (la radio): Cristina Ragos, Aneea Opriș, Bogdan Sărătean
scenografia: Alexandra Budianu
coregrafia: Mayatita Das
scenariul și regia: Bogdan Sărătean
Un spectacol BIS Teatru
Cu participarea extraordinară a senioarelor Eugenia Neagoe și Elisabeta Tamaș de la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Inocențiu M. Klein”
și a copiilor de la Centrul Educațional pentru Integrare Școlară și Prevenirea Abandonului Școlar din cadrul organizației Societatea pentru Copii și Părinți (SCOP)

INTRAREA ESTE LIBERĂ pentru toții copiii și seniorii de la Centrele partenere, care au fost implicați în corespondența din cadrul proiectului SCRISORI PENTRU BUNICII NOȘTRI.
Publicul larg este invitat să achiziționeze bilete la prețul unic de 20 de lei de pe iabilet.ro
Link bilete VINERI, 10 NOIEMBRIE – https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-anotimpuri-90842/
Link bilete SÂMBĂTĂ 11 NOIEMBRIE, ora 12:00 – https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-anotimpuri-90843/
Link bilete SÂMBĂTĂ 11 NOIEMBRIE, ora 17:00 – https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-anotimpuri-90857/
un spectacol BIS Teatru
RECOMANDARE DE VÂRSTĂ: 6+
Logistică eveniment: Bachir Banjak
Training actori invitați: Andreea Todincă & Alexandru Romescu
Partener eveniment: Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara

Proiectul „Scrisori pentru bunicii noștriˮ este implementat de Asociația Culturală BIS din Sibiu, în parteneriat cu structuri din Timișoara (Direcția de Asistență Socială Timișoara, Muzeul Apei, Aquatim S.A., Asociația Culturală Diogene) și din afara țării (Help Age International, filiala Republica Moldova).
Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+ derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte subiecte :

Citește și :