Anomalii meteorologice! Ce se întâmplă cu vremea în Banat și în țară

621

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pe două săptămâni, intervalul 28 ianuarie – 10 februarie 2019. După poleiul şi ploaia îngheţată care a lovit România, în ultimele zile, ANM anunţă alte anomalii meteorologice.

Vremea intră într-un proces de încălzire, iar spre finalul acestei luni vom avea parte de temperaturi care vor ajunge chiar până la 15 grade Celsius, anunţă meteoerologii.

Banat, 28 ianuarie – 10 februarie 2019

 

Valorile de temperatură se vor situa în jurul normelor climatologice ale perioadei în primele zilei ale intervalului de prognoză, când vor fi medii ale maximelor cuprinse între 3 și 6 grade. În intervalul 2 – 5 februarie vremea se va încălzi semnificativ și se estimează a se înregistra temperaturi medii diurne cuprinse între 9 și 12 grade.

Ulterior, valorile termice vor marca o scădere și se vor apropia din nou de cele normale pentru prima decadă a lunii februarie, astfel încât, în intervalul 6 – 10 februarie, vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, în medie. Temperaturile nocturne se vor menține în jurul valorii de 0 grade, exceptând intervalul 3 – 5 februarie, când se vor înregistra medii regionale de 4…5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință.

Crișana, 28 ianuarie – 10 februarie 2019

Temperaturile maxime vor avea, până spre sfârșitul perioadei de prognoză, fluctuații între valori ce se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei, respectiv temperaturi medii diurne de 4…6 grade, în intervalele 28 ianuarie – 1 februarie și 6 – 10 februarie și valori cu mult peste cele normale, între 2 și 5 februarie, când se vor înregistra medii regionale ale maximelor termice de 10 – 14 grade, vremea devenind deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie.

Temperaturile minime se vor situa între -2 și 0 grade pe tot parcursul intervalului, exceptând nopțile de 3, 4 și 5 februarie, când se vor înregistra medii regionale mai ridicate, cuprinse între 2 și 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, dar mai ales pe 30 ianuarie și, din nou, pe 3 și 4 februarie.

Citește mai mult aici

LĂSAȚI UN MESAJ