Animalele de la Pădurea Verde, sărbătorite de ziua lor VIDEO

240

Poate că puțină lume știe că există în mod oficial o zi Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor. În fiecare an, pe data de 9 august, este marcată importanța conservării biodiversității.

La Timișoara, grădina zoologică, nu este nici din cele mai mari, nici nu are cele mai multe animale, dar a fost, astăzi, un loc de atracție deosebit pentru prichindeii curioși. Tot personalul grădinii, dar și animalele s-au pregătit în mod special ca să îi primească pe cei mici. Au venit în grupuri organizate cu câte un dascăl, alții mai mari în grupuri ad hoc iar alții cu părinții, bunicii sau chiar singuri.

De la poartă au avut o surpriză. Chiar dacă în alte zile nu se încurajează hrănirea animalelor pentru a evita unele accidente ce se pot ivi de ambele părți, acum a fost altfel. Pentru ca animalele să nu primească ceva ce nu le-ar fi priit, de data asta au fost pregătite punguțe speciale cu alimente. Sub atenta supraveghere au fost îndemnați doar la anumite specii să le întindă foi de varză, morcovi ori mere. Bucuria a fost comună. Animalele și cei mai buni prieteni ai lor, copiii, s-au distrat împtreună.

Printre vedete au fost poneii, caprele, cerbii, căprioarele, rațele și gâștele.
Una dintre cele mai atractive locuri a fost în mod sigur țarcul urșilor. Și maimuțele au stârnit interes. O specie mai deosebită a venit tocmai din America de Sud – mara. Puii lor le-au stârnit curiozitatea micilor vizitatori.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de ateliere de picturi pe față, cântece și jocuri. Nu au lipsit înghețata și floricelele de porumb.

LĂSAȚI UN MESAJ