Angajatorii, verificați pe timp de caniculă! Ce caută inspectorii de muncă din Timiș

838

Inspectorii de Muncă din Timiş fac verificări în această perioadă cu privire la modul în care firmele asigură condiţii optime de lucru, pe timp de caniculă.

Potrivit legii, în cazul în care două zile consecutiv sunt peste 37 de grade sau indicele temperatură – umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi, angajatorii trebuie să ia măsuri speciale.

“Angajatorii au obligații privind reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilației la locul de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static și alternarea perioadei de lucru cu perioade de repaus, cu locuri umbrite cu curenți de aer. Pentru menținerea stării de sănătate a angajaților trebuie să se asigure apă minerală la o temperatură adecvată, între 2 și 4 litri de persoană pe zi”, precizează inspectorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Francisc Sasz.

Dacă aceste condiții nu pot fi îndeplinite, angajatorul are obligația să reducă programul de lucru sau să împartă ziua de lucru în program de dimineață și program de după amiază, în caz contrat fiind pasibili de amenzi.

LĂSAȚI UN MESAJ