Angajatorii din Marea Britanie speriați de efectele rapide ale Brexit

212

Angajatorii din Marea Britanie şi-au arătat îngrijorarea că angajaţii din Uniunea Europeană vor pleca din ţară în acest an, ca urmare a votului britanicilor pro-Brexit, transmite Reuters. Peste un sfert dintre angajatorii britanici sunt îngrijoraţi că angajaţii din UE vor pleca în acest an, în condiţiile în care aceştia depind în mare măsură de migranţi şi au probleme să ocupe unele posturi, scrie hotweek.ro.

Potrivit unui raport oficial, peste un sfert din angajatorii britanici au declarat că angajaţii proveniţi din alte state ale Uniunii Europene s-au gândit să plece din companii sau din ţară în 2017. În sectorul educaţiei proporţia este de 43%, iar în cel al sănătăţii de 49%, potrivit unui sondaj efectuat în peste 1.000 de companii, efectuat de Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD).

Este de aşteptat că decizia votanţilor de a ieşi din Uniunea Europeană să oblige companiile să îşi regândească strategiile de training, în perspectiva unui număr mai mic de angajaţi din UE, în viitor.

Potrivit statisticilor, angajatorii care depind în mare măsură de migranţi deja au probleme să ocupe unele posturi. Astfel, 45% între locurile de muncă vacante la sfârşitul anului trecut erau în firme de retail şi engros, industria prelucrătoare, sănătate, industria ospitalităţii şi servicii alimentare.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ