Angajaţii Prefecturii Timiş intră în grevă! Vezi aici din ce cauză și de când se întâmplă acest lucru

95

Angajaţii Prefecturii Timiş sunt şi ei nemulţumiţi de lefurile mici pe care le primesc. Aceştia cer o majorare a salariului de bază cu 20%, aşa cum propusese Camera Deputaţilor. În caz contrar, funcţionrii opresc munca.

Miercuri, 31 mai, începând cu ora 10:00, angajaţii instituţiei vor fi în grevă japoneză şi vor purta pe vraţe banderole albe.

Principala nemulțumire se referă la politica salarială discriminatorie a Parlamentului României, a Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din Instituțiile Prefectului, ale căror salarii sunt la momentul de față cu cca 50% mai mici decât majoritatea celor din serviciile deconcentrate, consilii județene și primării.

Este inadmisibil ca salariații prefecturilor, cei care au atribuții de îndrumare și control, cât și de verificare a legalității actelor administrative adoptate/emise de către autoritățile administrației publice locale, precum și de coordonare și verificare a activității serviciilor publice deconcentrate, să aibă salarii de două ori mai mici decât salariații din aceste instituții/autorități publice”, transmit angajaţii Prefecturii Timiş.

Funcţionarii din Prefectură spun că au fost discriminaţi după ce amendamentul care prevedea cerşteri slariale pentru acest tip de funcţionari a fost respins. Alte categortii de bugetari se bucură însă de măriri de venituri.

LĂSAȚI UN MESAJ