Angajații cu cele mai mari salarii din România. În ce domenii se câștigă cel mai bine la noi în țară

81

În România, mai multe posturi de conducere din industria IT fac parte dintr-un clasament al celor mai bine plătiți angajați. Sunt însă și surprize, iar în ierarhie apare și un domeniu unde salariul anual este mult mai mare.

Pe prima poziție în topul salariilor în România se află controlorii de trafic aerian, care câștigă până la 571 de mii de lei pe an. Pe locul doi sunt angajații din IT, care se bucură de un salariu ce ajunge la 113 mii de lei pe an. Pe locul al treilea sunt experții în ingineria aerospațială, cu 111 mii de lei pe an.

În topul celor mai bine plătite meserii din România intră angajații din domeniul bancar, medicii primari și avocații din companiile multinaționale.

– Angajaţi în domeniul bancar – 140.000 de lei pe an

– Medici primari – 150.000 de lei pe an

– Avocaţii companii multinaţionale – 175.000 de lei pe an

Per ansamblu, în România, câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna aprilie de 3.561 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 14 lei (+0,4%), iar valorile cele mai mari s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice (8.671 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.790 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ