André Rieu a revenit în România pentru a dona tot profitul obţinut din vânzarea unui DVD supravieţuitorilor din Colectiv

231

Violonistul olandez André Rieu a revenit, joi, în România, pentru a sprijini victimele incendiului din Colectiv, donând profitul obţinut din vânzarea DVD-ului “André Rieu Live în Bucureşti”, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Athénée Palace Hilton. În urma tuturor donaţiilor pentru acest eveniment s-a strâns suma de 150.000 de euro. Suma de bani va fi acordată Asociaţiei Colectiv GTG 3010, în vederea tratamenului victimelor şi sprijinul familiilor acestora.

„Anul trecut am avut opt concerte în Piaţa Constituţiei şi a fost cel mai magnific concert din viaţa mea. Acela a fost momentul în care povestea mea de dragoste cu această ţară frumoasă a început. Când ai prieteni vrei să îţi ajuţi prietenii. Când s-a petrecut acest accident nefericit s-a petrecut aici în Bucureşti. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă urc în avion şi să încerc să vă ajut. Nu mă pricep să fac asta decât prin muzică. Am venit în Bucureşti, am mers în faţa clubului, am plâns cu voi şi am decis să donăm victimelor toţi banii din vânzarea DVD-ului concertului. În acea după amiază i-am sunat pe cei de la Carreforur şi ei au declarat că vor dona şi ei. Toţi cei care cumpără DVD-ul concertului trebuie să ştie că toţi banii vor fi donaţi victimelor. Am dorit nu numai să donăm bani, ci să începem un proiect în această ţară care să ajute pacienţii arşi din România în viitor. Am adus din Olanda astăzi un medic…sunt trei medici astăzi aici, pentru a vă da încrederea că banii oferiţi victimelor sunt cheltuiţi cu un scop nobil. (…) Am vândut peste 25.000 de DVD-uri. Suma exact de bani a fost de 137.000 de euro. Astăzi de dimineaţă i-am telefonat şefului de la Carrefour în această dimineaţă aşa am ajuns la suma rotundă de 150.000 de euro. Sper ca iniţiativa mea şi a Carrefour îi va inspira şi pe alţii să facă acelaşi lucru.”, a declarat Rieu.

André Rieu a declarat că episodul Colectiv a creat o legătură specială între el şi poporul român:

„Da, o legătură foarte specială. Nimeni nu şi-a dorit ca un astfel de eveniment nefericit să aibă loc şi când a avut loc, a fost ceva regretabil şi când s-a întâmplat, singurul lucru pe care îl poţi face este să îi ajuţi pe cei din jur.”

Întrebat ce ar putea face românii pentru a preveni astfel de situaţii dramatice, André Rieu a declarat: „Nu poţi preveni astfel de situaţii. Şi la noi în Olanda s-a întâmplat acest lucru, am avut un departament de incendiu extrem de bine pregătit şi tot s-a întâmplat. Nu este mereu posibil să împiedici accidente, dar ceea ce se poate face ă atunci când se întâmplă aşa ceva este să avem grijă să dăm cele mai bune îngrijiri medicale posibile. Asta încercăm să obţinem în prezent cu ajutorul medicilor şi al fondurilor.”

Muzicianul a transmis şi un mesaj pentru supravieţuitorii din Colectiv: „Da, sper ca prin fondurile donate de mine şi de Carrefour şi alţi oameni vor urma exemplul nostru ca după acest accident nefericit, supravieţuitorii vor putea fi din nou fericiţi şi vor avea o viaţă normală. Sper că şi muzica mea îi va ajuta.”

În luna iunie 2015, îndrăgitul violonist André Rieu a cucerit inimile a peste 85.000 de spectatori din România care au asistat la şapte concerte grandioase pe care acesta le-a susţinut în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Rezultatul acestor concerte a fost unul excepţional, iar momentele minunate petrecute alături de publicul din România l-au determinat pe artist să consolideze această relaţie, pregătind un cadou deosebit, în pragul lunii decembrie.

André Rieu a primit pe 27 noiembrie 2015 titlul de ambasador onorific al Bucureştiului din partea primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava. Celebrul violonist declara atunci că, la 66 de ani, s-a îndrăgostit din nou, de poporul român.

LĂSAȚI UN MESAJ